4.18.2012

healthy nut snack

Another great recipe from Beatrice Peltre {la tartine gourmande}. Not received her new cookbook yet. Nor for my birthday. Nor for Valentine's day. I still have some hopes. It's almost mother's day.


healthy nut snack



{in English}

1 cup (20 g) puffed millet
1 cup (15 g) puffed brown rice
1 cup (130 g) cashews
1 cup (130 g) whole blanched almonds
1 cup (100 g) pecans
1/4 cup (40 g) pumpkin seeds
1/4 cup (45g ) flax seeds
1/4 cup + 2 tablespoons maple syrup
1/4 teaspoon sea salt
1 tablespoon pure vanilla extract
2 large egg whites

1. Preheat the oven to 350 F and have a baking sheet covered with a large piece of parchment paper ready; set aside.
2. In a bowl, combine the puffed millet, puffed brown rice, cashews, almonds, pecans, pumpkin seeds and flax seeds; set aside.
3. In another small bowl, beat the egg whites with the maple syrup, salt and vanilla. Add to the dry ingredients and stir well.
4. Transfer this to the baking sheet and bake for 30 minutes. Let completely cool. Store in an air-tight container for 1 week.

table.etc: I only had 1/4 cup cashews. So, I added some dried apricots and dried huckleberries instead. Worked well.

{en francais}

20 g de millet soufflé
15 g de riz complet soufflé
130 g de noix de cajou
130 g d’amandes entières
100 g de pécanes
40 g de graines de courge
45g de graines de flax
80 ml de sirop d’érable
1/4 càc de sel de mer
1 càs d’extrait de vanille pur
2 gros blancs d’oeuf

1. Préchauffez le four à 180 C et couvrez une plaque de cuisson de papier sulfurisé; mettez de côté.
2. Dans une jatte, mélangez le millet et le riz soufflés, les noix de cajou, les amandes, les pécanes, les graines de courge et de flax et mettez de côté.
3. Dans un bol, battez les oeufs avec le sirop d’érable, le sel et la vanille. Ajoutez aux ingrédients secs.
4. Etalez cette préparation sur la plaque de cuisson et faites cuire pendant 30 minutes. Laissez complètement refroidir. Gardez dans une boîte hermétique pendant une semaine.

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