4.10.2010

Spring Minestrone (with Brown Rice)


The recipe of this spring minestrone (with brown rice) comes from the book Super Natural Cooking: Five Ways To Incorporate Whole and Natural Ingredients into Your Cooking by Heidi Swanson. I do not have that book - yet!-, but you can find the recipe here. It's really delicious. Shallots, garlic, brown rice, snow peas, green peas, asparagus* float happily together in a homemade vegetable stock.... Even though the winter minestrone was very good, I'm so glad to have its spring version now.
* I've substituted part of the asparagus with a small Italian zucchini to make sure that my kids will eat it (and it worked)

3 comments:

Edwige said...

Heu, comment on fait de la vegetable stock?

anne said...

C'est tout simple : porter a' ebullition: eau + legumes (en general: carottes, oignons, celeri, poireaux, champignons) + herbes aromatiques (thym, sauge, marjolaine, laurier . Reduire sur feu doux et laisser cuire a decouvert pdt +/- 45' - 1h. Je vais faire un post prochainement tout specialement pour toi avec la recette que j'utilise, mais en pratique, tu peux vraiment mettre les ingredients que tu veux. Bises.

anne said...

Pour edwige: tu peux aussi utiliser un bouillon de legumes tout fait ou un cube. Ca marche evidemment aussi.