A twist on the original: + pumpkin, - sugar, and 0 icing. To compensate the Halloween candy madness. Here in French (the recipe I followed - no icing) and here in English (slightly different, with icing).
Pour la pate:
80 ml de lait
30 g de beurre (ou autre matière grasse au choix)
150 g de purée de potimarron
1 oeuf
5 g de levure de boulanger déshydratée
300 g de farine de blé T65 (ou moitié/moitié avec de la T80)
1 c. à soupe de sucre de canne blond
1 c. à café rase de cannelle en poudre
1/2 c. à café de sel fin
Pour la garniture:
2 c. à soupe de matière grasse (beurre, purée d’amande, de noisette)
70 g de sucre de canne blond
1 c. à soupe de cannelle en poudre
1. Tiédir le lait avec la matière grasse. (table etc.: perso, j'ai fait tiedir le lati puis y ai ajoute' la levure et ai laisse' reposer 5 minutes; je n'ai ajoute' le beurre qu'au numero 2.)
2. Pendant ce temps, mélanger la purée de potimarron avec l’oeuf, la farine, la levure, le sucre, la cannelle et le sel. Incorporer le lait tiède. Pétrir pendant 5 minutes, en farinant si nécessaire pour que la pâte ne colle pas.
3. Couvrir d’un linge et laisser pousser dans un endroit tiède pendant 1h.
4. Abaisser au rouleau pour former un rectangle.
5. Chauffer la matière grasse pour qu’elle soit liquide et mélanger avec le sucre et la cannelle. Etaler sur le rectangle de pâte. (table etc.: j'ai fait chauffer le beurre pour qu'il soit liquide, en ai badigeonne' la pate et puis seulement ai asperge' la pate de sucre et de cannelle)
6. Rouler dans le sens de la hauteur pour obtenir un long rouleau, comme un gâteau roulé.
7. Couper en 8 ou 9 larges tranches.
8. Disposer dans un moule rond de 20 cm de diamètre. Il n’est pas nécessaire que les différents morceaux se touchent.
9. Couvrir et laisser reposer pendant 30 mn.
10. Cuire au four à 180 °C pendant 20 à 25 minutes. Laisser tiédir.
For Dough:
1/3 cup milk or soymilk
2 tablespoons butter
½ cup canned pumpkin or mashed cooked pumpkin
2 tablespoons granulated sugar
½ teaspoon salt
1 large egg, beaten
1 package active dry yeast
1 cup unbleached all-purpose flour
1 cup bread flour
For Filling:
1/3 cup brown sugar, packed
1 tsp ground cinnamon
2 tablespoons melted butter
For Icing:
¼ cup (4 tablespoons) butter
½ cup brown sugar, packed
2 tablespoons milk
¼ teaspoon vanilla extract
dash of salt
½ to ¾ cup sifted powdered sugar
1. To prepare rolls, combine milk and 2 tablespoons of the butter in a small saucepan. Stir over medium heat just until warm (120 - 130°) and butter is almost melted.
2. In large bowl, combine pumpkin, sugar, and salt. Add warm milk mixture and beat until incorporated. Beat in egg and yeast. In a separate bowl, whisk together flours. Add half of flour mixture to pumpkin mixture. Beat mixture on low speed for 5 minutes, scraping sides of bowl frequently. Add remaining flour and mix thoroughly (dough will be very soft). Turn into lightly greased bowl, then grease surface of dough lightly. Cover and let rise in warm place until doubled in size, about 1 hour.
3. Punch dough down. Turn onto lightly floured surface. Knead for 1 to 2 minutes or until dough is smooth, sprinkling with additional flour as needed. Roll dough into 12x10-inch rectangle.
4. In a small bowl, combine brown sugar and cinnamon. With a pastry brush, brush surface of dough with melted butter. Sprinkle evenly with brown sugar mixture. Beginning with long side of dough, roll dough fairly tightly. Pinch to seal. With a sharp serrated knife, gently cut roll into twelve 1-inch slices. Place rolls cut-side-up in greased 9-inch-square baking pan. (At this point the rolls can be covered and refrigerated overnight if necessary).
5. Cover and let rise until nearly doubled, 30 to 45 minutes.
6. Preheat oven to 350°F. Bake for 20 minutes, or until rolls are golden. Cool 10 to 15 minutes.
7. While rolls are cooling, prepare icing. Melt butter in a small saucepan or in the microwave. Stir in brown sugar and milk. Remove from heat and cool slightly. Stir in vanilla, salt, and powdered sugar. Beat with an electric mixer or whisk vigorously until well blended. If necessary, add more powdered sugar for desired consistency. Drizzle icing over warm rolls.
1 comment:
i'm dying to try these rolls.fantastic recipe!
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