10.22.2010

Buttermilk Mini Scones


For those of you who have taken the habit to make the american pancakes (here), and don't know what else to bake with leftover buttermilk, here is a good recipe. It's also fast and easy. What more do you want?

Buttermilk Mini Scones (about 30)
adapted from Cakes in the City

In French
380 g de farine
1/2 c à c (1/2 tsp) de levure chimique
1/2 c à c (1/2 tsp) de bicarbonate alimentaire
40 g de sucre
60 g de beurre coupé en petits morceaux
240 ml de buttermilk (ou 1 yaourt nature mélangé à 125 ml de lait)
100 g de confiture

1. Préchauffer le four à 200°C.
2. Dans le bol d'un robot, mélanger la farine, le sucre, la levure, le bicarbonate et le beurre. Mixer jusqu'à ce que le mélange devienne homogène.
3. Ajouter la marmelade et le buttermilk (ou lait ribot). Pétrir quelques secondes de plus et arrêter dès que la pâte forme une boule.
4. Étaler sur une surface farinée : la pâte doit avoir environ 1,5 cm d'épaisseur. Découper les scones à l'aide d'un emporte-pièce de 4 cm de diamètre et les déposer sur une feuille de papier sulfurisé.
5. Faire cuire pendant 10 minutes (maxi) : ils doivent à peine dorer. Sinon, ils seraient secs.
6. Les manger sans leur laisser le temps de refroidir. Les ouvrir en 2 et les recouvrir de confiture et/ou de crème.


In English
380 g flour
1/2 tsp baking powder
1/2 tsp baking soda
40 g sugar
60 g butter, cut into small pieces
240 ml buttermilk
100 g jam

1. Preheat oven to 400 °F
2. In a mixer bowl, combine flour, sugar, baking powder, baking soda and butter. Blend until the mixture becomes smooth
3. Add the jam and buttermilk. Knead a few more seconds until the dough forms a ball
4. Spread the dough on a floured surface: the dough should be about 1 inch thick. Cut out scones using a 2 inch cutter and place them on a sheet of parchment paper.
5. Bake for 10 minutes (max) until they are barely brown. Otherwise, they will be dry.
6. You can eat them right out of the oven. If you'd like, open in 2 and cover with jam and /or cream.

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